annawibergs

V.29 Helgen

Familjelivet #barnvagn, #danderydförlossning, #emmaljunga, #gravid, #minskadefosterrörelser, #superviking, #vecka29 Permalink0
Veckan som har gått så har jag varit extremt trött både på jobbet och nu i helgen. Jag försöker att gå och lägga mig ännu mera tidigare än vad jag gjort men känns som att det inte går att göra någonting åt, tröttheten kommer att finnas där nu de sista månaderna så gäller bara att bita ihop och kämpa på och ta vara på varje sekund man får att vila. I Lördags så åkte vi och köpte barnvagn hos Babyproffsen, vi hade inte lagt ner någon tid att fundera på vad vi skulle ha. Det enda vi tänkte var en lätt barnvagn med svängbara och låsbara hjul. Den vi föll för i butiken efter 5 minuter var Emmaljunga Super Viking. Tror den kommer att passa oss perfekt då den var bra testad i alla väder även snö och terräng så fick en väldigt bra känsla och den är beställd och vi inväntar leverans.
 
En annan sak var att i Fredags så kände jag knappt några fosterrörelser, samma i Lördags och på Söndag morgon fick jag verkligen en orolig känsla av att något inte stod rätt till. Så jag ringde till Danderyd´s förlossning och fick komma in på en gång. Så jag & Dennis åkte in kl 08:00 på morgonen och vi fick komma in i ett rum på en gång, där de kopplade 2 doser på mig och när jag såg vårt barns hjärta slå för fullt, så kände jag mig så lättnad. Jag fick även hålla i en sparkometer och trycka på en knapp varje gång som jag kände en spark, det tog cirka 10 minuter innan jag började känna något. Bebis hade lagt sig neråt och är väldigt lugn i mellan åt. Personalen på Danderyd behandlade oss väldigt bra då jag var väldigt orolig över att åka in men vill inte känna att man är en belastning. Men de tyckte att det var väldigt bra att vi åkte in för det hade lika gärna kunnat vara så att barnet inte mådde bra i moderkakan eller inte fick tillräckligt med syre. Så känner mig väl bemött och väldigt lugn efter att ha besökt förlossningen. Jag råder alla andra som är gravida att tveka inte att ringa in om du inte känt något på ett dygn, du kan rädda ditt barns liv genom att åka in. Personalen förstår din oro och du gör det för din familjs skull och ingen annan. Det var lite av min helg, nu blir det till att laga mat och njuta av EM-final samt farmen.
 
Till top