annawibergs

Stressig dag till Yasuragi, samtidigt den bästa helgen!

Familjelivet Permalink0
I Fredags så skulle jag, Rebecca, Angelica & Ewa åka till Yasuragi för att få lite egen tid och rå om oss själva och våra killar skulle ta hand om barnen. Jag hämtade Rebecca Vid 14 tiden för att sedan bege oss in till stan för att plocka upp Angelica och Ewa i fredagstrafiken. Varken jag eller Rebecca hittar speciellt bra i stan och när vi åker mitt i stan i en tunnel så lyser temperatur mätaren på max och allt börjar blinka rött. Detta hände även för 1,5 vecka sedan och då kom Malins kille Erik och fyllde på kylarvätska och sedan dess har bilen gått jätte bra till Värmland och tillbaka. Men jag vågar inte köra längre för det är sådana köer och jag vet att man absolut inte ska göra det för bilen kan börja brinna så jag sätter på varningsblinkers och parkerar i tunneln till höger på väggrenen. Vi har ingen aning vad vi ska göra, då ingen av oss kan något om bilar.
 
Jag var sjukt stressad men ändå skrattade vi åt det, för har inte den blekaste vad man gör men kommer på att jag har kylarvätskan kvar i bilen och vi tänker att vi måste ju kyla ner motorn, så när jag läser i bruksanvisningen så tänker jag bara på motorn ska kylas ner och visar Rebecca att denna behållare ska fyllas på, Rebecca går ut ur bilen då jag inte kommer ut för min sida har jag all trafik på. Men hon säger att den behållaren är alldeles för varm och jag tänker aja vi väntar lite med att göra det då. Jag ringer Malins kille Erik och frågar vad fan vi gör nu? Han säger ring assistanskåren eller Falck så hjälper de er att bogseras bort och vi ringer de som skulle komma inom en timme, de frågar vart vi är någonstans och vi har absolut ingen aning då vi inte hittar. Men Rebecca kollade på sin karta och såg att det var i Norra länken vi stod och att det var E20 för inte visste vi det annars.
 
I väntan så ringer Fredrik, Rebeccas kille och säger kolla om kylarvätskan behöver fyllas på men vi säger att den är alldeles för varm det svarta locket och han säger att det ska vara ett genomskinligt lock och att man ska kunna se vätskan utan att öppna. Då kommer vi på att jag kollade på fel behållare och hade bett Rebecca att hälla kylarvätska där det är motoroljan, knasigt! Rebecca är så snäll och går åter ut ur bilen men det är redan fullt i den behållaren så går ej att göra något mera. Bakom oss ser vi att det blinkar och väg assistans har sett oss igenom kameror de hjälper med bilen och vi får köra upp på deras flak och sitta kvar i vår egna bil medans vi körs bort till stadshagen där Assistanskåren kommer efter 5 minuter och jag ber de köra bilen till vår verkstad där vi servar alla våra bilar.
 
Vi känner att vi blir riktigt stressade men oj så mycket vi har skrattat åt allt detta i panikens stund, länge sedan jag skrattade så mycket. Vi skyndar oss upp till tunnelbanan där vi springer med tåget till Centralen för vi är redan 1 timme sena nu och Angelica och Ewa åkte på egen hand dit sålänge.
När vi kommer till centralen så vet vi att vi ska åka med antingen gröna eller röda linjen till slussen och vi ser att tåget står inne och springer med det, när vi kommer till Östermalmstorg så märker vi att vi har ju åkt åt fel håll så vi skyndar oss av för att ta tåget tillbaka. I slussen har vi bestämt oss för att ta taxi för att vi är så stressade vi ville fram så fort som möjligt, vi frågar i informationen vart vi får tag i närmsta taxibil och de säger precis utanför bara men där finns ingen taxi och vi tänker att det kanske finns nere vid bussterminalen så vi skyndar dit igenom alla trappor men ingen taxi där. Vi tänker att det kanske finns vid birka så vi skyndar dit men ingen taxi där. Då bestämmer vi oss för att ringa o boka taxi och efter 10 min ungefär så kommer taxin.
 
Det var lite köer på vägen för vi passerade Nacka där ett helt skogsområde stod i brand och massa brandbilar var på plats. Taxi chaffören kör även fel så han får vända och åka tillbaka, men efter 15 minuter så kommer vi äntligen fram glada, stressiga och svettiga.
 
Vi välkomnas av Ewa och Angelica som redan har hunnit bli avslappnade. Vi byter oss till baddräkten och morgonrocken som alla får och skyndar oss ner till badet där kan vi äntligen slappna av. Vi njuts av en 3-rätters middag med ett glas vin, mitt första vin glas på 1 år så det var riktigt härligt. Dagen efter så går vi även på 2 stycken meditations klasser som var väldigt avslappnande. Det var länge sedan jag mådde såhär bra, tänk vad mycket en dag med tre stycken riktigt underbara tjejer kan göra. Skrattade konstant nästan under hela vistelsen så himla bra vi har haft det, hit kommer vi åka flera gånger, en stressig förmiddag med ett perfekt avslut!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Tänk vad mycket man hade saknat denna guldklimp på 24 timmar! <3
 
 
Till top